Grindtegels reinigen

  • door

Grindtegels reinigen

Grindtegels reinigen is met BioGroen gemakkelijk gedaan. Tenminste wanneer u snel een effectief groene aanslag van uw tegels wilt verwijderen. Daarvoor is geen hogedrukspuit meer nodig. Zijn uw grindtegels op een andere manier vervuild, dan kan de hogedrukspuit wel uitkomst bieden.

Grindtegels reinigen doe je met BioGroen!

BioGroen doodt niet alleen het oppervlakkige groene aanslag en alg. BioGroen komt ook op de diepere plekken en pakt daar de groene aanslag ook aan.

BioGroen maakt uw grindtegels langdurig vrij van groene aanslag.

Voor een effectief resultaat en een minimaal gebruik aan BioGroen, is het raadzaam om uw grindtegels eerst goed schoon te vegen, zodat er geen los vuil en zand meer op ligt. Want op de plekken waar zand ligt kan

BioGroen niet effectief de groene aanslag verwijderen. Simpel omdat het er niet bij kan.

Nadat u de grindtegels geveegd heeft, kunt u simpel groene aanslag verwijderen met BioGroen door BioGroen met een nevelspuit over de grindtegels spuiten, zodat de tegels minimaal een kwartier nat blijven. Met 1 liter

BioGroen  met 1 liter kunt u op die manier ongeveer 30 vierkante meter grindtegels behandelen. Na een paar dagen zal de groene aanslag verdwenen zijn. BioGroen doodt namelijk de algen, waardoor ze los laten en verdwijnen.


BioGroen werkt tevens preventief. Wanneer u ziet dat iets van groene aanslag zich laat zien, kunt u BioGroen in een grotere verdunning gebruiken om de groene aanslag weer te stoppen en laten verdwijnen.

Grindtegels reinigen met de hogedrukspuit?

Natuurlijk kunt u uw grindtegels ook schoonspuiten met de hogedrukspuit. Dat kost echter veel meer tijd, water en energie. En door het opspattende zand en smeer, wordt alles wat in de buurt staat ook nog eens heel smerig en kunt u dat ook weer schoon gaan maken.


Maar misschien nog wel erger is dat de groene aanslag vaak snel weer terugkomt, omdat de je met de hogedrukspuit niet in de haarscheuren in de tegels komt. Hier blijft de alg zitten en groeit vandaar uit zo weer uw terras of pad over.


Materialen die regelmatig worden schoongespoten met een hogedrukspuit worden ook steeds ruwer. Hierdoor ontstaan er nog meer plekken waar sporen van de alg achter kunnen blijven. Met als gevolg dat de alg nog sneller terugkomt.

Aanbevolen door professionals

Hoveniers, schoonmakers, dakreinigers en andere professionals maken al jaren gebruik van BioGroen. Het is een effectief middel dat niet agressief is. Men heeft er geen spuitlicentie of andere vergunning voor nodig om het te mogen verwerken. En het is een betaalbaar product. Het bespaart de klant namelijk veel tijd ten opzichte van andere behandelmethoden. En daarmee staat BioGroen bij professionals op nummer 1.

De Voordelen van BioGroen

Nog even de voordelen van BioGroen op een rijtje:

  • Gemakkelijk in gebruik
  • Volledig biologisch afbreekbaar
  • Niet agressief
  • Werkt diep door, waardoor alle alg wordt gedood
  • Werkt preventief na behandeling
  • Langdurig effect.
  • Aanbevolen door professionals

Niet alleen voor het grindtegels reinigen

BioGroen kunt u niet alleen gebruiken voor het grindtegels reinigen. BioGroen werkt ook perfect op andere tegels, klinkers en stenen om groene aanslag te verwijderen. Met BioGroen maakt u ook uw terras, stoep, straat, tegels, bloempotten, houten vlonders, tuinmeubels, schutting, dakpannen en zelfs rietendaken gemakkelijk vrij van groene aanslag.

Wat gebruikers zeggen over BioGroen

Frits Hendriks uit Leiden

Twee keer per jaar behandel ik ons grindtegel pad met BioGroen en het wordt niet meer groen. Ik hoef het nu simpel nog maar een paar keer per jaar te vegen om opgewaaid zand en blad weer te verwijderen.

Ook groene aanslag verwijderen met BioGroen? Bestel dan hier uw gewenste hoeveelheid!