Ferrosulfaat gazon ( mos bestrijder) 1 kg

Uw mos eenvoudig in het gras bestrijden met ferrosulfaat gazon
Strooi 1 kilogram ijzersulfaat per  40 m2 over het gras en mos.

 

7,20 incl. btw

Uw mos eenvoudig in het gras bestrijden met ferrosulfaat gazon

Mos bestrijden met ijzersulfaat Een zachte, regenachtige winter zorgt ervoor dat mos- en algengroei vrij spel hebben. Een effectieve manier om mos te bestrijden is met ijzersulfaat. Door de poeder over het mos te strooien, zal het afsterven. Hierna is het eenvoudig uit het gazon te verwijderen. IJzersulfaat is niet alleen effectief tegen mos, het bevordert ook de groei en de kleur van het gras.

Productkenmerken

  • Gieten of strooien
  • Snel resultaat
  • Makkelijk oplosbaar in water

Toepassingsmethode

Gieten of strooien

Toepassingsadvies

Gieten: ijzersulfaat kan zonder bijzondere voorzorgen in water worden opgelost. Circa 1 liter sproeivloeistof is voldoende voor 1 m². De eenvoudigste toepassing is met behulp van een gieter, die na gebruik goed met water dient te worden schoongespoeld.

Strooien: ijzersulfaat kan eveneens in droge vorm worden gestrooid op een vochtige mos begroeiing. Een goede verdeling is noodzakelijk. Indien het binnen enkele dagen na het strooien niet regent, is het noodzakelijk de behandelde oppervlakte met water te sproeien. Tip   vermeng het met drie delen witzand. dit maakt doseren makelijker

Zowel bij gieten als bij strooien is er kans op een tijdelijke zwartverkleuring van het gras.

Tip!

Na een behandeling is bemesting aan te bevelen. Kale plekken eventueel opnieuw inzaaien. Bij bruinverkleuring van bestrating kan oxaalzuur gebruikt worden om dit te verwijderen.

Voorzorgsmaatregelen

1. Voorkom dat ijzersulfaat in droge of opgeloste vorm in contact komt ( ook d.m.v. schoeisel) met andere materialen als bijv. stenen, tegels vloerbedekking, houtwerk e.d., daar het product o.a. een bruine verkleuring  van genoemde materialen kan veroorzaken. Dus bijv. niet tussen de naden van tegels strooien.

2. Enkele dagen vóór en na de behandeling niet maaien.

3. Zodra het mos zwart is geworden kan het weggeharkt worden. Na een behandeling is een bemesting aan te bevelen. Kale plekken eventueel opnieuw inzaaien.

4. Het beste toepassingstijdstip is het voorjaar. Na behandeling van gazons deze niet betreden voordat het geregend heeft of dat is gesproeid. Dit ter voorkoming van schade aan fijne grassoorten. De behandeling voor gazons dient te geschieden tijdens de groeiperiode van het gras.

 

Toepassing:Strooi 2 tot 2,5 kilogram ijzersulfaat per 100m2 over het gras en mos.

Let op! Strooi ijzersulfaat niet op stenen, bestrating en dergelijke, daar dit roestplekken veroorzaakt. Dit is met ander middel te verwijderen maar beter is te voorkomen. Wanneer u (of andere mensen en ook dieren) vochtig gras betreedt na het strooien, en vervolgens weer de bestrating betreedt, kan ook dit roestplekken veroorzaken op de bestrating. Het is om deze reden aan te raden het gras 4 à 6 weken niet te betreden.Gebruik ook handschoenen en eventueel gelaat bescherming!

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ferrosulfaat gazon ( mos bestrijder) 1 kg” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.